BİGEP kapsamında Okulumuzda Olumlu Davranış Geliştirme Programı  Uyguluyoruz

BİGEP kapsamında Okulumuzda Olumlu Davranış Geliştirme Programı Uyguluyoruz

Çocuk yetiştirmede sevgi ve disiplin dengesini kurabilmek önemlidir. Çocuklardan beklenen olumlu davranışlar bireyin kişisel gelişiminin ve sosyalleşmesinin bir parçası olan becerilerin tümünü kapsamaktadır. Olumlu davranış geliştirmekteki amaç, istenmeyen davranışların azaltılmasını sağlayarak, beklenilen davranışların da artırılmasını desteklemektir. Çocuğun davranışlarının olumlu yönde şekillenebilmesi için sevgi ve disiplin dengesinin kurulması önemlidir.

Her çocuk koşulsuz sevildiğini ve güvende olduğunu hissetmek ister. Çocuğunuzun her davranışına göz yumucu olmak, aşırı hoşgörülü, her istediğini yapan ve aşırı verici bir ebeveyn olmak koşulsuz sevgi değildir.Bu durum çocukta bir süre sonra yetersizlik duygusuna yol açar. Çocuk yetiştirmedeki sevgi; ilgi, şefkat ve yakınlığı dozunda uygulanan disiplinle birlikte oluşturmaktır. Koşulsuz sevgi ve dozunda uygulanan disiplin ile birlikte büyüyen bir çocuğun olumlu benlik algısı gelişirken özgüveni de artmaktadır.

(Kaynak:https://www.psikoterapi.pro/ergenlik-terapisi/cocuklarda-olumlu-davranis-gelistirme)

20.02.2024 26

22-02-202420-02-202420-02-202420-02-2024