LGS'ye Yönelik Rehberlik Çalışmalarımız

Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmeni Adem KARDAŞ hocamız tarafından 06/03/2024 tarihinde okulumuz 8.sınıf öğrencilerene yönelik "Eğitimde Motivasyon" ve "Verimli Ders Çalışma Teknikleri" konularında seminer verildi..

Rehberlik Sınav rehberliği, öğrencilerin sınava hazırlanma sürecinde ve sınav anında karşılaştıkları zorlukları aşmalarına yardımcı olan bir hizmettir.

Sınav rehberliği, öğrencilere sınava nasıl çalışacaklarını, nasıl plan yapacaklarını, nasıl hedef belirleyeceklerini, nasıl motivasyon sağlayacaklarını ve nasıl kaygı yönetimi yapacaklarını öğretir.
Sınav rehberliği, öğrencilerin kendilerini tanımalarına, ilgi ve yeteneklerine uygun üst öğretim kurumlarına yönelmelerine ve gelecek planlaması yapmalarına da katkı sağlar.

Sınav rehberliği kapsamında MEB tarafından Sınav Soru Rehberliği Planlama Defteri oluşturulmuştur.

Sınav rehberliği için okullarda rehberlik birimleri veya rehber öğretmenler bulunur. Öğrenciler bu birimlere veya kişilere başvurarak sınava ilişkin bilgi ve destek alabilirler.

Sınav rehberliği etkinlikleri sınıf içi veya bireysel olarak yürütülebilir. Sınıf içi etkinliklerde tüm öğrencilere ortak bilgiler verilirken, bireysel etkinliklerde her öğrencinin ihtiyacına göre farklı yöntemler kullanılır.

12.03.2024 23

12-03-202412-03-202412-03-202412-03-2024